4 Mayıs 2016 Çarşamba

New York Tatili

New York

New York Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık şehri ve dünyanın en kalabalık metropolitan alanlarından New York metropolitan bölgesinin merkezidir. 

Şehir bir parçası olduğu New York Eyaleti ile karıştırıldığı için İngilizcede New York City (kısaca NYC) veya The City Of New York olarak da anılır. 

Şehir; ticaret, finans, medya, sanat, moda, araştırma, teknoloji, eğitim ve eğlence sektöründe önemli katkı yaptığından dolayı küresel kent olarak anılmaktadır. 


Önemli bir uluslararası diplomasi merkezi olan kent, Birleşmiş milletler genel merkezinede ev sahipliği yapmaktadır ve dünyanın kültür başkenti olarak tanımlanır.


Görülmesi Gerekenler: 

Time Meydanı, Radio City Music Hall, Brooklyn Köprüsü, Brooklyn, Chinatown, Chelsea, Central Park, Empire State Binası, MoMA (Modern Sanat Müzesi), Metropolitan Sanat Müzesi, Solomon G. Guggenheim Müzesi, Art-Deco tarzının simgesi Rockefeller Centre.


New York İle İlgili Bunları Biliyor Musunuz?


  • New York'ta İngilizcenin yanı sıra İspanyolca da İngilizce kadar yoğun konuşuluyor. Little Italy (Küçük İtalya) semtinde İtalyanca, China Town’da (Çin mahallesi) Çince de sıklıkla konuşulan dillerden. 
  • New York City Pass veya New York Pass ile şehrin en turistik yerlerine hem ücretsiz giriş sağlayabilir hem de sıra atlayarak vakit kazancı sağlayabilirsiniz. Buradan satın almanız da mümkün.
  • New York'ta restoran ve cafelerde bahşiş beklentisi yaklaşık -%20. Bunu bilmenizde fayda var.
  • 102 katlı ve 443 metre uzunluğundaki Empire State Building'ten şehri izlemek isterseniz 25$’a ödemelisiniz.
  • Dünya’nın en önemli Finans Merkezi Wall Street'i önceden rezarvasyon yaptırmak şartı ile ücretsiz gezmeniz mümkün.
  • Dünyanın en ünlü konser salonu olan Carnegie Hall'de Sezen Aksu, Sertab Erener, Fazıl Say, Cihat Aşkı, Burcu Göker ve Hüsnü Şenlendirici konser vermiş. 


New York uçak biletinizi en uygun ve güvenilir bir şekilde https://www.biletcepde.com internet sitemizden temin edebilirsiniz.



Resmi Din: Hristiyan (Katolik)
Resmi Dil: İngilizce
Para Birimi: ABD Doları (USD)
Saat Farkı: Batı kısmı Türkiye’ nin 7 saat, Doğu kısmı 9 saat gerisindedir.
Elektrik: 110 V
Vize: Vize gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder