31 Mayıs 2016 Salı

İstanbul - Beyrut Uçak Bileti

Türk Havayollarının Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havaalanına; İstanbul Atatürk Havaalanından günde 3 seferi bulunmaktadır. 
Pegasus'un Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havaalanınaİstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından günde 2 seferi bulunmaktadır.
Middle East Havayollarının Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havaalanınaİstanbul Atatürk Havaalanından günde 2 seferi bulunmaktadır.


Beyrut, Lübnan'ın başkentidir. Nüfusu 1,5 milyonun üzerinde olan Beyrut, deniz etkisinden biraz korunan bir körfezin kıyısındadır.
 
Beyrut'ta tipik bir Akdeniz iklimi görülür. Uzun yıllar Ortadoğu'nun ekonomik, fikrî ve kültürel merkezi olan Beyrut, 1970'lerden sonra başlayan toplumsal 
ve siyasal karışıklıklar ve bu yüzden patlayan Lübnan İç Savaşı (1975-1991) sonucu bu özelliğini kaybetmiştir.
 
Beyrut, Osmanlı döneminde planlı bir gelişme göstermişti. 1943'te Lübnan'ın bağımsızlığını kazanmasından sonra gelişigüzel ve hızlı bir büyüme dönemine girmiştir.
 
İç savaştan önce Beyrut nüfusu içinde Hıristiyan ve Müslümanların sayısı hemen hemen eşitti. Şimdi Müslümanlar çoğunlukta. Halkın büyük çoğunluğunu 
meydana getiren Araplar, Lübnanlıları, Filistinli mültecileri, Suriyelileri ve başka göçmen Arap cemiyetleri de içine alır. En büyük ve tek etnik azınlık Hıristiyan Ermenilerdir. Ama Hırıstiyan Araplar gibi iç savaş yüzünden ve sonrasında sayıları göçle azaldı ve azalmaya devam etmektedir.
 
Beyrut'un doğusunda Hıristiyanlar, batısında ise Müslümanlar çoğunluktadır. Eskiden Müslüman topluluğun çoğunluğu Sünni iken 1960'lardan sonra göçler sonucu Şiilerin sayısı giderek artmıştır. Batı Beyrut'un bazı bölümlerinde küçük Dürzi toplulukları da yaşar.
 
Beyrut aynı zamanda bir Feniks şehri olarak bilinmektedir. 
 
Beyrut'da Gezilecek Yerler Tarihi ve Turistik Mekanlar
 
Sursock Müzesi, René Moawad Bahçesi, Büyük Saray, Solider Meydanı, Güvercin Kayaları, Corniche, Al Omari Camii, Eski Saat Kulesi.
 
Beyrut'da Ne Yenir ?
 
Lübnan’ın başkenti Beyrut’un mutfağı bizim Türk mutfağı özellikle Hatay ve yöresinin lezzetlerine çok benzer. Kebabından patlıcan salatasına sarmasına kadar benzer yemeklerimizi yiyebilirsiniz. 
 
Beyrut Para Birimi 
 
Beyrut para birimi Lübnan Lirası'dır. Döviz bürolarında bozdurabilirsiniz.
 
Beyrut Resmi Dili
 
Beyrut'un resmi dili Arapça'dır. 
 
Beyrut Şehir İçi Ulaşım 
 
Beyrut'da şehir içi ulaşım çoğunlukla otobüs ile sağlanır. Şehir içi otobüs ile birçok noktaya ulaşabilirsiniz. Ayrıca ulaşımda kullanabileceğiniz özel taksilerde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder