27 Mayıs 2016 Cuma

İstanbul - Venedik Uçak Bileti

Türk Havayollarının Marco Polo Havaalanına; İstanbul Atatürk Havaalanından günde 3, Sabiha Gökçen Havaalanından günde 1 seferi bulunmaktadır.

İstanbul Uçak Bileti

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Pendik / Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Havalimanına TEM otoyolu bağlantısı ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, belediye otobüsleri, taksi, Havaş ve Havataş servisleri, deniz otobüsü ve tren ile ulaşım olanakları mevcuttur.
 
Atatürk Havalimanı, İstanbul şehir merkezine (Taksim) 22 km, Mecidiyeköy'e 19 km ve Kadıköy'e 34 km uzaklıktadır. Havalimanına ulaşım; otobüs (HAVATAŞ ve İETT), taksi ve Yenikapı-Havalimanı hafif metro hattı ile sağlanmaktadır.
 
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ulaşım:
 
Pendik / Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Havalimanına TEM otoyolu bağlantısı ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, belediye otobüsleri, taksi, Havaş ve Havataş servisleri, deniz otobüsü ve tren ile ulaşım olanakları mevcuttur. Bunun yanı sıra konforlu ve uygun fiyata transfer hizmeti sağlayabileceğiniz Airport Transferim da Şahinoğlu Group Bünyesinde yer almaktadır.
 
 
Atatürk Havalimanı Ulaşım:
 
İstanbul şehir merkezine (Taksim) 22 km, Mecidiyeköy'e 19 km ve Kadıköy'e 34 km uzaklıktadır. Havalimanına ulaşım; otobüs (HAVATAŞ ve İETT), taksi ve Yenikapı-Havalimanı hafif metro hattı ile sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra konforlu ve uygun fiyata transfer hizmeti sağlayabileceğiniz Airport Transferim da Şahinoğlu Group Bünyesinde yer almaktadır.
 
 
İstanbul'un Tarihi ve Turistik Yerleri
 
İstanbul birçok medeniyete ev sahipliği yapmış aynı zamanda bu medeniyetlerin bir çoğununda başkenti olma şerefine ulaşmış muazzam bir şehirdir. Şehri ortadan iki yakaya ayıran İstanbul boğazı ve yedi tepesiyle görenlerin vazgeçemediği bir kültür mirasımızıdır. İstanbul deyince akla bir değil birden çok şey gelir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.
 
Topkapı Sarayı: İstanbul’da varlığını sürdüren bu saray dünya tarihinin en yaşlı sarayı olmasına rağmen hiçbir zaman görkeminden bir şey kaybetmez. Bu saraya dünyada ki en eski ve en büyük saray unvanını almıştır. Saraya girildiğinde saraya hem haliç hem Boğaziçi hem da Marmara denizini görür. Bu sarayın etrafı beş kilometrelik surlarla çevrilidir. 700.000 m2 araziye sahiptir.
 
Ayasofya: Ayasofya bir dünya mirasıdır. 1470 yıllarına dayanan tarihi ile İstanbul’u süsleyen bir inci niteliğindedir. Ayasofya inşa edildiğinde dünya tarihi o güne kadar Ayasofya kadar görkemli bir yapıt görmemişti. Önce kilise sonra cami ve şimdi de müze olarak kullanılmaktadır.
 
Türk-İslam Eserleri Müzesi (İbrahim Paşa Sarayı): Türk uygarlığının günümüze kadar taşımayı başardığı muhteşem eserler bulunmaktadır. Bu eserler camdan topraktan seramikten metalden yapılmış eserlerdir. Aynı zamanda müzede 13.yydan kalma el yapımı halılarda sergilenir. Müzenin içerisinde ki Türk aile yapısını canlandıran etnografik sergilerde çok ilgi çekmektedir.
 
Yerebatan Sarnıcı: Bizans imparatorluğundan İstanbul’a hatıra kalan en büyük su sarnıcıdır. Bu sarnıç 1450 yıl önce yapılmış ve yüzlerce sütunun arasına yerleştirilmiştir. Sarnıçta dolaşırken Bizans’tan bir parça göreceksiniz. 
 
Sultanahmet Camii: Osmanlı mimarisinin en büyük örneklerinde biridir. Caminin içinde ki çini işlemeleri turistlerin camiye mavi cami demesine sebep olmuştur. Ayasofya ile karşılıklı inşa edilmiş olmaları Osmanlı devletinin uygarlığının ve mimarisinin dünyaya anlatılması açısından çok önemlidir. Ayasofya ve sultan Ahmet’in içinde bulunduğu bölgeye sultan Ahmet Meydanı denir.
 
Anadolu Hisarı: Anadolu hisarı iki yaka şeklinde bulunan istanbulun Anadolu yakasındadır. Sultan yıldırım Beyazıt tarafında yaptırılmıştır. Ve boğazın bekçisi lakabını almıştır.
 
Rumelihisarı: Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Rumeli hisarını yapımında hem fatih sultan Mehmet hem de paşaları sırtında taş taşıyarak bu mimarinin yapımına katkıda bulunmuşlardır. Rumeli hisarının yapımı Hz. Muhammet isminin Arapça yazılış şeklinden alır. 17 kulesi vardır ve 22 metreden oluşur.
 
Dolmabahçe Sarayı: On dokuzuncu yüzyılın en meşhur eserlerinde birdir. Yapıldı yer daha önceleri bir koydu fakat sultan Osman han ile sultan Ahmet han bu koyun içini doldurarak çinili köşk isminde bir kasr yaptırdı. Ondan sonra sultan selim han Beşiktaş sarayını yaptırdı en sonunda sultan abdülmecid bu sarayı yıktırarak yerine Dolmabahçe sarayını yaptırdı. Dolmabahçe sarayı 200 odadan oluşmaktadır.
 
Çırağan Sarayı: Beşiktaş ta bulunan bu saray yıldız parkının hemen karşısında dır. Mermer işçiliği ile çok ünlüdür. Günümüzde içi restore edilerek turistik otel olarak kullanılmaktadır.
 
Eyüp Sultan Camii: Eyüp sultan camii fatih sultan Mehmet tarafından sahabelerden olan eba eyyübel ensari nin kabrinin İstanbul’u şereflendirmesi üzerine kabrin yanına inşa edilmiştir. Caminin içersinde birçok şey bulunmaktadır. Medrese, hamam, eba eyyübel ensarinin türbesi ve külliye camiyi zenginleştirmiştir. Bu camii bulunduğu semte ismini vermiş ve Eyüp olarak anılmasını sağlamıştır. Birçok kez tadilattan geçmiştir. Senenin her mevsiminde ziyaretçilerle dolup taşmaktadır.
 
Fatih Camii: Fatih cami fatih sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Caminin avlusunda birçok yapı bulunmaktadır. Bunlar; Külliye; câmi, medreseler, dârüşşifâ, tabhâne, imâret, sıbyan mektebi, kitaplık, hamam, saraçlar çarşısı ve çeşitli türbeler camiyi renklendirir. Fatih külliyesi İstanbul üniversitesinin temelinin atılmasını sağlamıştır. Kütüphanesinde Osmanlı dönemine ait el yazması kitaplar bulunmaktadır.
 
 
İstanbul Sokak Lezzetleri
 
 
EN KALABALIK DÖNERCİ
Karadeniz Pide Döner / Beşiktaş
 
Beşiktaş Çarşısı’ndaki dönerci, acıkan bünyeler için hayat kurtarıcı nitelikte. Gitmeye karar verdiğinizde elinizi çabuk tutun, çok sıra bekleyebilirsiniz.
 
HERKESİN KAHVECİSİ
Mandabatmaz / Beyoğlu
 
İstanbul’da “közde pişmiş kahve içmek ve laflamak isteyenlerin yol üstü durağı” denince akla ilk gelen yer. Kahvesi hakkında hiç olumsuz konuşan yok. Beyoğlu İstiklal Caddesi, Olivia Geçidi’nde.
 
MARIO USTANIN ELİNDEN
Emin Usta / Karaköy
 
Yaptığı balık ekmekle Karaköy’e gelenlerin midesine bayram ettiren Emin Usta’nın civardaki lakabı Mario. Balığı kaçmaz. Adresi-telefonu yok, Karaköy Balık Pazarı’nda seyyar tezgâh.
 
MİDYEYE DOYMAK İÇİN
Mercan / Beyoğlu
 
Bir oturuşta kaç midye yiyebilirsiniz?  Rekor kırmak için Mercan’a... 
 
SORBE VE DONDURMA
Yaşar Usta / Bostancı
 
Yaz daha bitmedi! Güzel bir dondurmadan daha çok neyi ister ki insan? Çeşit çeşit sorbe ve dondurma için istikamet Bostancı.

Venedik Uçak Bileti

Venedik, kuzeydoğu İtalya'da birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kuruludur. Venedik doğal güzelliği, mimarisi ve sanat eserleri ile ün yapmıştır. Bu şehir bütünüyle, deniz kulağı da dahil, Dünya Mirasları listesindedir. Su üstünde yüzer gibi görünen bu şehir kanalları, gondolları ve romantik turları ile dünyanın en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Venedik’te araç trafiği yoktur. Her türlü ulaşım kanallar yoluyla sağlanır. Yılın en sıcak ayları Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Ortalama sıcaklık bu aylarda 23 °C civarındadır. En soğuk ay 3,0 °C ile Ocak ayıdır.
 
Venedik'de Gezilecek Yerler Tarihi ve Turistik Mekanlar
 
Dükler Sarayı
Ca’ Rezzonico Palace and Museum
St Mary Friar Bazilikası
Tonolo Pastanesi
Ca’ d’Oro
Ai Mercanti Restoranı
St Maria Bazilikası
Santa Maria dei Miracoli Kilisesi
Gislon Lokantası
Suso Gelatoteca
 
Venedik'de Ne Yenir ?
 
Sardee in Saor; Sardalyanın soğan, üzüm ve fıstık ile pişirilmesi ile yapılır
Risotto ya da vermicelli al nero di seppia 
Balık ve Sebze Yemekleri
Pizza
 
Venedik Para Birimi 
 
Venedik'in para birimi Euro'dur. 
 
Venedik Resmi Dili
 
Venedik'in resmi dili İtalyanca'dır. Halkın çoğu İngilizce konuşabilmektedir. 
 
Venedik Şehir İçi Ulaşım
 
Venedik’te ulaşım için su otobüsleri (vaporetto) ve su taksilerinden (water taxi) başka bir şey kullanılamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder