23 Mayıs 2016 Pazartesi

Hamilelik süresince hangi aya kadar uçakla seyahat edilebilir ?

Hamilelik süresi ile ilgili yolcu beyanı esas alınır. 28 haftayı (7ay) doldurmamış olan hamile yolcudan rapor istenmez.  Hamile yolcularımızdan kaç haftalık hamile olduğu ve kaç bebek beklediği bilgisi istenir.
 
Tek bebeğe hamile yolcuların 28.haftanın  bitiminden itibaren,(7 ayını bitirmiş) 35.haftanın sonuna kadar (36.haftadan gün almamış) kendi doktorundan aldığı ‘’Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur’’ ibaresi yer alan raporu ile seyahatine izin verilir. 35.haftadan sonra ise doktor raporu olsa dahi seyahatine izin verilmez.
 
İki veya daha fazla bebeğe hamile yolcuların 28.haftanın bitiminden itibaren 32.haftanın sonuna kadar (33.haftadan gün almamış) kendi doktorundan aldığı ‘’Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur’’ ibaresi yer alan raporu ile seyahatine izin verilir. 
 
32.haftadan sonra ise doktor raporu olsa dahi seyahatine izin verilmez. Raporun konu ile ilgili uzman doktor tarafından verilmesi gereklidir ve doktor veya sağlık kuruluşuna antetli kağıt üzerine yazılmış olmalıdır.
 
Ayrıca raporu düzenleyen doktorun rapor üzerinde adı, soyadı, diploma numarası ve imzası mutlaka olmalıdır. Doktor rapor tarihi 7 günden eski olamaz. Raporun düzenlendiği tarih mutlaka belirtilmelidir.
 
Alınacak rapor, Türkçe veya İngilizce düzenlenmiş olmalıdır. Yolcularımızda başka bir lisan ile yazılmış doktor raporu bulunması durumunda ise; istasyon yetkililerinin rapordaki ‘’Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur’’ ibaresini tercüme ederek başka bir kağıda yazıp isim, soyadı ve ünvanını belirterek hamile yolcumuz tarafından imzalanması ve yolcudaki rapora eklenmesi halinde uçuşa kabulu mümkündür.

Hamilelik süresince hangi aya kadar uçakla seyahat edilebilir ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder