25 Mayıs 2016 Çarşamba

İstanbul - Alanya Uçak Bileti

Türk Havayollarının ve Pegasus'un Alanya Gazipaşa Havaalanına; İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanından günde 2 seferi bulunmaktadır. 


İstanbul Uçak Bileti
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Pendik / Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Havalimanına TEM otoyolu bağlantısı ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, belediye otobüsleri, taksi, Havaş ve Havataş servisleri, deniz otobüsü ve tren ile ulaşım olanakları mevcuttur.
Atatürk Havalimanı, İstanbul şehir merkezine (Taksim) 22 km, Mecidiyeköy'e 19 km ve Kadıköy'e 34 km uzaklıktadır. Havalimanına ulaşım; otobüs (HAVATAŞ ve İETT), taksi ve Yenikapı-Havalimanı hafif metro hattı ile sağlanmaktadır.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ulaşım:
Pendik / Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Havalimanına TEM otoyolu bağlantısı ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, belediye otobüsleri, taksi, Havaş ve Havataş servisleri, deniz otobüsü ve tren ile ulaşım olanakları mevcuttur. Bunun yanı sıra konforlu ve uygun fiyata transfer hizmeti sağlayabileceğiniz Airport Transferim da Şahinoğlu Group Bünyesinde yer almaktadır.



Alanya Uçak Bileti

Gazipaşa - Alanya Havalimanı Antalya'nın Gazipaşa ilçesindedir. Alanya'ya 45 kilometre mesafede yer alır, 2 bin 144 metre kapalı terminal binasına ve 105 araçlık otoparka sahiptir. Yapımına 1991'de başlanan havalimanı, 13 Temmuz 2009 tarihinde tamamlanıp hava trafiğine açılan havaalanı, 150 kişilik yolcu uçaklarının inebileceği büyüklüktedir.
Halen Alanya-Gazipaşa Havalimanı olarak bilinmesine rağmen Devlet Planlama Teşkilatı bünyesindeki Yüksek Planlama Kurulu`nda havalimanının adı "Gazipaşa Havalimanı" olarak geçmektedir ve ilçe halkı havalimanının bu şekilde anılmasını istemektedir. Güvenliği bozan neden ise, deniz tarafından inen uçakların pas geçme zorunlu olursa dağlar yüzünden tekrar yükselmek için yeterli mesafeye sahip olamamasıdır. 
Havalimanının pist uzunluğunun 2500 metreye çıkarılması için 13 Aralık 2013'te çalışmalara başlanmıştır. Çalışmalar kapsamında D400 karayolu üzerine 204 metre uzunluğunda alt geçit yapılarak havalimanı pisti karayolu üzerinden geçirilmek suretiyle uzatılmıştır. Böyle bir çalışma ülkemizde ilk defa yapılmıştır. Bu sayede havalimanı Türkiye'de altından karayolu geçen ilk havalimanı olma özelliğine sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder