23 Mayıs 2016 Pazartesi

Antalya - İzmir Uçak Bileti

Antalya Uçak Bileti

Antalya Havalimanı, Türkiye'nin Akdeniz kıyısıdaki başlıca turizm ve tatil merkezi olan Antalya'nın şehir merkezinin 10 km. doğusunda yer almaktadır. Büyük ve modern havalimanı, özellikle yaz aylarında Türkiye'nin güney sahillerine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Yolcu trafiğine göre Avrupa'nın en kalabalık havalimanları listesine göre Avrupa'nın 14. en yoğun havalimanıdır. Türkiye'deki Havaalanları İstatistiklerinin 2015 verilerine göre, toplam yolcu trafiği bakımından üçüncü havalimanıdır.
Havalimanı Ulaşım:
Ulaşım taksi ve toplu taşım ile sağlanmaktadır. Havalimanından her yarım saatte bir 600 ve 800 numaralı otobüsler kalkmaktadır. 600 numaralı otobüs şehir merkezini geçerek Antalya Otogarına varmaktadır. Buradan şehirler arası otobüslere ya da Kemer, Alanya, Kumluca, Demre, Kas, Kalkan, Gazipaşa otobüslerine binebilirsiniz. 800 ise limana gitmektedir. Otobüslerde çift bilet uygulanmaktadır.

İzmir Uçak Bileti


Havalimanı Ulaşım:
Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezine  üzerindeki Akçay Caddesi ile bağlıdır. Havalimanına toplu taşıma araçları ile ulaşım olanağı da vardır. İç hatlar terminalinin önünden geçen banliyö hattı İZBAN aracılığıyla şehrin kuzey ve güneyine yolcu taşınmaktadır.
Hat üzerindeki Hilal ve Halkapınar istasyonlarından ise İzmir metrosuna aktarma yapılabilmektedir. Mavişehir istasyonundan kalkan 200, Cumhuriyet Meydanı'ndan kalkan 202 ve Bornova metro istasyonundan kalkan 204 numaralı ESHOT otobüsleri havalimanına 24 saat ulaşım sağlamaktadır.
Havaş servis otobüsleri ise İzmir'in Çeşme, Karşıyaka ve Konak ilçeleri ile Aydın'ın Efeler ve Kuşadası ilçelerine havalimanından yolcu taşımaktadır.  Ayrıca havalimanında taksiler ve araç kiralama firmaları hizmet vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder