19 Mayıs 2016 Perşembe

İstanbul - Kosice Uçak Bileti



Kosice, Slovakya'nın doğu kesiminde ülkenin ikinci büyük şehri. 2006 yılı itibarı ile şehrin nüfusu 234.969'dur. Hornád nehri kıyısında yer alır. 2013 yılında Marsilya'yla birlikte Avrupa Kültür Başkenti oldu.
 
Kosice'de Gezilecek Yerler Tarihi ve Turistik Mekanlar
 
Slovakya’nın en güzel şehirlerini sizlere tanıtmaya devam ediyoruz. Kosice ülkemizdekilere kıyasla hayli küçük olsa da; ülkenin en büyük üç şehrinden bir tanesidir. 
 
Zoo Kosice
Burası şehrin hayvanat bahçesidir ve içinde su aygırından tutun aslanlara kadar çok sayıda hayvan türünü görebilirsiniz. 
 
Aziz Elizabeth Katedrali
Özellikle mimarisinin fazla etkileyici olduğunu belirtmemiz gerek. 
 
Singing Fountain
Kosice’nin en güzel yerleri arasında gösteriliyor. Burası oldukça eski, tarihi bir mekandır ve sizi çok etkileyecek olmasa da o şehre gidenlerin görmesi gereken bir yerdir.
 
Mikluš Prison
Kosice Turistik Yerlerine son olarak Mikluš Prison’ı da ekliyoruz. Orta Avrupa’nın Slovakya’ya savaştan kalmış olan tarihi eserlerini muhafaza eden çok eski bir müzedir. Günün çoğu saati ziyarete açıktır.
 
Massage Studio Meridian


 
Kosice'de Ne Yenir ?
 
Slovakya mutfağı genel olarak Avusturya ve Macar mutfağından izler taşımaktadır. Özellikle domuz eti ve kümes hayvanları yani tavuk, ördek, kaz ve hindi eti kullanılır. Bunun dışında: un, patates, lahana ve süt ürünleri de yaygındır. Slovakya’nın geleneksel yemeği “bryndzove halusky” dir ve patates hamuru ile yapılır. Bryndza: koyun sütü ile yapılmış bir tuzlu peynir çeşididir. Bu, Avrupa Birliği içinde yalnızca Slovakya’da üretilir ve pastorize koyun sütünden yapılır.
 
Kosice Para Birimi 
 
Kosice'in para birimi Euro'dur. Döviz bürolarında bozdurabilirsiniz.
 
Kosice Resmi Dili
 
Kosice'in resmi dili Slovakça'dır. 
 
Kosice Şehir İçi Ulaşım
 
Kosice şehir içi ulaşımda toplu taşıma; otobüs, tramvay ve troleybüsle sağlanır. Bunun yanı sıra özel taksilerde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder