1 Haziran 2016 Çarşamba

Yunanistan Vize İşlemleri

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vize İşlemleri:
Pasaportunuzun 2.sayfasında bulunan imza kısmı (hamilinin imzası) pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalanmalıdır. (eski tip paspaortlar için geçerlidir.) Schengen anlaşmasına dahil ülkelerdendir. Pasaportunuzun süresi seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerli olmalıdır.Gümrük ve döviz kayıtları dışında pasaportunuza kayıtlı, vize alacak kişiler kadar boş vize sayfa bulunması gerekmektedir.
18 yaşından küçük çocuklara vize alındığı takdirde anne ve babanın her halukarda noterden muvafakatname vermeleri gerekir. (Birlikte seyahat etseler dahi)
Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış en az 30.000 EURO teminatlı seyahat sağlık sigortası(şirketimizden paket program alan misafirlerimiz hariç). Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata çağırabilir.
Yunanistan Konsolosluğu pasaportlarında K.K.T.C girişi – çıkışı gözüken yolculara kesinlikle vize vermemektedir.Bu durumda başka bir ülkeden schengen vizesi almış olsanız dahi sınır kapılarında sorun yaşayabilirsiniz. Vize işlemlerinizin başlatılabilmesi için pasaportun aslınında evraklar ile birlikte tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir. Tüm misafirlerimiz evraklar ile birlikte nüfus cüzdan fotokopilerini göndermeleri gerekmektedir.
Ankara Yunanistan elçiliği Nüfus müdürlüğünden alınmış  tam vukuatlı(bütün aile bireylerinin gözüktüğü) nüfus kayıt örneği istemektedir, 10 yıldan eski normal yada yeşil pasaportlar ile yurtdışına seyahat edilememektedir. 
http://www.kosmosvize.com.tr/OnlineVisaForm/online_vize_basvuru_formu.html vize müracaat fomları bu linkten doldurulup imzalanarak evraklar ile birlikte tarafımıza gönderilmelidir.
Yunanistan Baş Konsolosluğu direkt olarak müracaat kabul etmemektedir. Tüm müracaatlar 296 10 00 nolu telefondan randevu alıanrak aracı kuruma yapılmalıdır. Evlenme yada boşanmadan dolayı soy isim değişikliği olan misafirlerimizin pasaportlarını değiştirmeleri gerekmektedir.
Vize Ücreti: 
Detaylı Bilgi İçin 444 1 113 'den İletişime Geçebilirsiniz... 
Fotoğraf Özellikleri
Fotoğrafın renkli ve fotoğraf zeminin açık bir renge sahip olması gerekmektedir. (beyaz, krem ya da açık gri) 
Çerçevesiz olmalıdır; Yüzünüz, fotoğrafın %70-80’ini kaplamalı, başınızın üst kısmından başlayıp, omuz hizasında bitmelidir; Net odaklanmış ve açık olmalıdır; Mürekkep izi veya kırışıklıklar olmamalı ve yüksek kaliteli olmalıdır; Fotoğraf sizi doğrudan kameraya bakarken göstermelidir.
3, 5 cm x 4, 5 cm olmalıdır; Doğal cilt renginizi göstermelidir; Uygun parlaklık ve kontrasta sahip olmalıdır; Fotoğraf son üç ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
Fotoğraf başörtüsü ile çekilebilir. Ancak yüzün ana özellikleri fotoğrafta görünmelidir. Çene, burun, gözler ve kaşlar örtülmemeli; alın, yüz şeklini görünür kılacak şekilde açık olmalıdır; Şapkasız olmalıdır.
Başvuru sahibinin saçı kulaklarının arkasına sıkıştırılmış olmamalıdır; Fotoğraf, yüzü, omuz üstü veya profilden değil, cepheden göstermeli ve yüzün her iki kenarı da açık bir şekilde görünmelidir; Homojen ışıkla çekilmeli, yüz üzerinde gölgeler veya flaş yansımaları ve kırmızı göz olmamalıdır.
Gözlük kullanılması halinde, gözler, herhangi bir flaş yansıması olmaksızın açık bir şekilde görünmeli ve renkli gözlükler kullanılmamalıdır. (mümkün ise koyu çerçeveler kullanılmamalı – açık çerçeveli gözlükler takılmalıdır). Çerçevenin, gözün herhangi bir kısmını kapatmaması sağlanmalıdır.
Fotoğraf, kameraya nötr bir ifadeyle bakarken ve kapalı ağız ile tek başına olmalıdır (sandalye arkalığı, oyuncak veya başka kişiler görünmemelidir); Fotoğraf herhangi bir zımba izine sahip olmamalıdır; Taranmış fotoğraflar & renkli fotokopiler kabul edilmeyecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder