11 Haziran 2016 Cumartesi

Belgrad Uçak Bileti

Belgrad Uçak Bileti

Belgrad, Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği platoda yer almakta olup 1.2 milyonluk merkez nüfusu ve 1,65 milyondan fazla metropolitan nüfusuyla Güneydoğu Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biri olan kentin adı Beyaz Şehir anlamına gelmektedir.  İdari olarak yüz ölçümü 3.222,68 km2 olan ve ülkenin %3.6'sını kaplayan kent, ülke nüfusun yaklaşık %22.5'ini barındırır.
 
Belgrad birçok geleneksel uluslararası kültürel etkinliğe sahiptir. Bunlar arasında Film Festivali, Tiyatro Festivali, Müzik Festivali, Kitap Fuarı ve Bira Festivali önemli yer tutar. Nobel ödüllü yazar Ivo Andrić en ünlü eseri Drina Köprüsü'nü burada yazmıştır. 
 
Belgradlı diğer önemli yazarlar Branislav Nušić, Miloš Crnjanski, Borislav Pekić ve Milorad Pavić'tir. Sırbistan'ın film endüstrisi Belgrad üzerine şekillenmiştir. Dünyaca tanınan Belgradlı oyuncular Marina Abramović ve Milovan Destil Marković'tir.

 
Belgrad'da Gezilecek Yerler Tarihi ve Turistik Mekanlar
 
Kalemegdan:
 
Şehrin en önemli turistik yeri olan Kalemegdan, Knez Mihailova Caddesi’nin hemen sonunda yer alır. Adını Türkçe’den alan Belgrad Kalesi şehir merkezine 5 dakikalık yürüyüş mesafesindedir. Belgrad’ın en büyük ve güzel parklarından olan Kale Megdan Parkı içinde inşa edilen büyük bir Osmanlı kalesidir. 

 
Kalemegdan Parkı:
 
Kalemegdan Parkı, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği Eski Belgrad (Stari Grad) olarak adlandırılan yer olan burası, Belgrad Kalesini de içine çok geniş bir alanı kapsayan parktır.
 
Knez Mihailova Caddesi:
 
Trafiğe kapalı olan ve Belgrad’ın İstiklal Caddesi da adlandırabileceğiniz Knez Mihaiolva Caddesi şehrin en turistik yerlerinden birisidir. 
 
Cumhuriyet Meydanı (Trg Republike):
 
Knez Mihailova Caddesi’nin hemen başında bulunan, Belgrad’ın merkezi olarak kabul edilen Cumhuriyet Meydanı ya da öbür adı ile Trg Republike.
 
Aziz Sava Katedrali (Hram Svetog Save):
 
Aziz Sava Katedrali Balkanların en büyük Ortadoks Kilisesi’dir.
 
Nikola Tesla Müzesi
 
Taş Meydan (Tašmajdan):
 
Tašmajdan Belgrad’ın diğer önemli bir caddesi olan Bulevar kralja Aleksandra üzerinde olan kentin görülmesi gereken bir yerdir. 
 
Aziz Mark Kilisesi
 
Ulusal Müze
 
Skadarlija
 
Strahinjića Bana
 
Zemun
 
Belgrad'da Ne Yenir ?
 
Geleneksel Sırp mutfağı Balkanlardaki pek çok diğer ülke gibi ızgara et ürünlerine dayanıyor. Balkan mutfağı bize çok yabancı değil. Restoranlarda geleneksel Sırp tabakları sipariş ettiğinizde fasulye (prebranac veya pasulj), mısır ekmeği (cicvara), kuru et, peynir, börek gibi bize çokta yabancı olmayan şeylerle karşılaşmak şaşırtıcı olmamalı. 
 
Neticede Osmanlı yüzyıllar boyunca o toprakları elinde bulundurmuş. Bunlar dışında sarma, dolma çeşitleri ile et güveçleri ve ızgaralar bulunabilir.  
 
Belgrad Para Birimi 
 
Belgrad para birimi Sırp Dinarı'dır. Döviz bürolarında bozdurabilirsiniz.
 
Belgrad Resmi Dili
 
Belgrad'ın resmi dili Sırpça'dır. İngilizce genelde anlaşılır.
 
Belgrad Şehir İçi Ulaşım
 
Toplu taşıma araçları ile şehir içinde çok sayıda yere ulaşılabilinir. Ulaşımda kullanabileceğiniz özel taksilerde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder