6 Haziran 2016 Pazartesi

Cezayir Uçak Bileti

Cezayir Uçak Bileti

Cezayir ya da resmi adıyla Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Kuzey Afrika'da ülke, Afrika'nın yüzölçümü olarak en büyük ülkesi. Cezayir'in komşuları kuzeydoğuda Tunus, doğuda Libya, güneydoğuda Nijer, güneybatıda Moritanya ve Mali, batıda Fas ve Batı Sahra'dır. Etnik açıdan bir İslam, Arap ve Berberi ülkesidir. Ülke ismi (El Cazayir) Arapçada "adalar" anlamına gelir.
 
Cezayir'de 2 milyon yaşında hominid iskeletleri bulunmuştur. Araştırmacılar, ülkede Yontmataş çağından kalma homo habilis ve homo erectus fosilleri de ortaya çıkartmıştır. 
 
Cilalıtaş devrinde şu anda Sahra Çölü'nün bulunduğu alanlar daha sulaktı. Böylece Cezayir'in şu anda çöl olan güney bölgesinde insanlar yaşayabiliyordu. Bu dönemden kalma mağara resimleri bulunmaktadır. Cezayir’in kıyıları dağlara yakın olmakla beraber çok sarptır. Doğal liman konusunda zengin bir ülke değildir. Ülke ismi (El Cazayir) Arapçada ‘’adalar’’ anlamına gelir. Komşuları ise kuzeydoğusunda Tunus, güneydoğusunda Nijer, doğusunda Libya, güneybatısında Moritanya ve Mali, batısında ise Fas ve Batı Sahra olmak üzere şekillenir.

Cezayir'de Gezilecek Yerler Tarihi ve Turistik Mekanlar
 
El Jazair
 
Kasbah
 
Notre Dame d’Afrique
Bu bazilika 1855 tarihinde yapılmıştır. Doğuya özgü mimarisi ile dikkat çeken bu yapının diğer ismi “Afrika’nın Hanımı” olarak geçmektedir.
 
Makam Ec-Cahit
Bu anıt şehrin tam merkezinde bulunur ve Cezayir’in sembolü olmuştur.
 
El-Mucahit Müzesi
Bu müzede Cezayir ülkesi hakkında geniş bir bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Tassili Milli Parkı
Bu park sahra Çölü’nde bulunmaktadır. Bu yer güçlü erozyon sayesinde çeşitli şekiller almış kayalar ile çevrelenmiştir. 
 
Annaba
Akdeniz kıyısında yer alan bu yerde birçok medeniyetin izlerine rastlanılmıştır. Burada görebileceğiniz yer St. Augustine Kilisesi ve Fransız sömürge döneminden kalma binalar bulunmaktadır. 
 
Cezayir'de Ne Yenir ?
 
Cezayir evlerinde yapılan khobz dar ve galette ekmekleri çok popülerdir. Halk baharatı kışın daha fazla tüketmektedir. Ülkenin mutfağının temel yemeği kuzu etidir. Özellikle ülkede öğlen yemeklerinde kuzu etinin ızgarası veya tencerede yemeği yapılır ve yanında salata ile yenir. 
 
Cezayir Para Birimi 
 
Cezayir'in para birimi Cezayir Dinarı'dır. Döviz bürolarında bozdurabilirsiniz.
 
Cezayir Resmi Dili
 
Cezayir'in resmi dili Arapça'dır. 
 
Cezayir Şehir İçi Ulaşım
 
Cezayir şehir içi ulaşımda toplu taşıma; otobüs ve metro ile sağlanır. Bunun yanı sıra kullanabileceğiniz özel taksilerde mevcuttur.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder