1 Haziran 2016 Çarşamba

İngiltere Vize İşlemleri

İngiltere Vizesi
İngiltere Vize İşlemleri:
Parmak izi uygulaması yapıldığı için çocuklar dahil tüm misafirlerimiz konsolosluğa şahsen gelmek zorundadır. Bütün başvurular vize başvuru merkezi aracılığıyla konsolosluğa iletilmektedir.
Konsolosluğa yazılan tüm yazılar, banka referans mektupları İngilizce olarak hazırlanmalıdır.
Pasaportunuzun süresi seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır.
İngiltere konsolosluğu tüm belgeleri İngilizce olarak istemektedir. Konsolosluğa yazılan yazılar, banka referans mektupları, öğrenci belgeleri, faaliyet belgeleri kurumlardan İngilizce olarak alınmak zorundadır. Diğer belgelerinizin üzerlerine küçük notlar halinde ingilizce anlamlarını belirten notlar yazılabilir. (Ticaret sicil gazetesi ingilizce tercüme olmalıdır.)
Vize işlemlerinizin başlatılabilmesi için pasaportun aslının da evraklar ile birlikte tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir.
Vize müracaat formları elektronik ortamda doldurularak konsolosluğa gönderilmeli bir adet çıktısı alınarak imzalanmalı ve evraklara eklenmelidir. (https://www.visa4uk.fco.gov.uk/ linkine tıklayarak vize formuna ulaşabilirsiniz.)
Başvuru yapıldıktan sonra işlemlerin sonuçlanması yaklaşık 3 hafta sürmektedir.  
18 yaşından küçük yalnız seyahat eden yada velisinden birisi ile seyahat eden çocuklar için seyahate katılmayan veli yada velileri noterden muvafakatname vermelidir, Muvafakatname içeriğinde çocuğun seyahate kimin ile gideceği belirtilmelidir. Muvafakatname İngilizce tercüme yapılmalıdır.
10 yıldan eski normal yada yeşil pasaportlar ile yurtdışına seyahat edilememektedir.
Vize Ücreti:
Detaylı Bilgi İçin 444 1 113 'den İletişime Geçebilirsiniz... 
 
Not: Konsolosluk ve Elçilikler vize müracatı yapıldıktan sonra ilave olarak evrak talep edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder