8 Haziran 2016 Çarşamba

Havana Uçak Bileti

Havana Uçak Bileti

Havana, Küba'nın başkenti. 2.2 milyon nüfusuyla hem Küba'nın hem de Karayipler'in en büyük şehridir. Geçim kaynakları başta puro, şeker kamışı ve mısırdır. Havana ayrıca bir turizm kentidir. Kentte ilkbahar aylarında hızı 200 km hıza ulaşan kasırgalar görülür. Havana uzun yıllar ispanyolların sömürgesi altında kalmıştır.  Bu sebepten dolayı bazı sokaklarında İspanyol etkisi hala görülür. 
Havana Latin Amerika'nın önde gelen kentlerindendir. Havana'da tropik bir iklim görülür. Havana sanayi bakımından da gelismistir. Kentte yer altı kaynakları da mevcuttur. Havana 1515 yılında Conquistador Diego Velázquez de Cuéllar tarafından, bugün ismi Batabanó olan şehrin yakınlarında kurulur. 1519 yılında Havana, bugünkü bulunduğu yere taşınır. 
Şehir, bulunduğu konumun uygunluğu neticesinde gelişerek, önemli bir ticari ve askeri liman haline gelir. Şehir, değerli hazinelerle yüklü İspanyol gemilerinin buraya çektiği korsanlar tarafından çok sayıda saldırıya uğramıştır. Şehir 1538'de yakılmış ve 1553/1555'te yağmalanmıştır. Havana 1607'de İspanyol kolonisi Küba'nın başkenti olur. Büyük Britanya 1762'de şehri alır, ve daha sonra Florida karşılığında değiş tokuş eder. Şehrin tekrar İspanyollara geçmesiyle, Amerika'nın en güçlü korunan şehri olarak yapılandırılır.
ABD'deki yasaklı zamanlarda, Havana Amerikalı turistler için sevilen bir cazibe merkezi olmuştur. Her ne kadar gece klüpleri ve kumarhaneler,  ABD'deki yasakların kalkmasıyla da varlıklarını sürdürebilmişlerse de, 1959'daki Küba devriminin akabinde kapatılmışlardır. Kübalı devrimciler devrimin akabinde 3 Ocak 1959'da Havana'yı ele geçirdiler.


Havana'da Gezilecek Yerler Tarihi ve Turistik Mekanlar
Plaza de la Catedral Meydanı
Plaza de Armas
Plaza Vieja
Calle Obispo
Malecon
El Capitolio
Museo Nacional Palacio de Bellas Artes
Museo de la Revolucion
Museo del Ministerio del Interior
Castillo de la Real Fuerza
Plaza de la Revolucion
Casa Museo de Ernest Hemingway
Camara Oscura
Havana'da Ne Yenir ?
Deniz mahsulleri, domuz eti, siyah fasulye ve mısır en fazla tüketilen yiyeceklerdir. Yemeklerdeki baharat kullanımı Küba mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Küba’da gidilecek her yerde ızgarada pişmiş ete rastlamak mümkündür. Pirinç, yemek kültürünün en önemli parçalarından biridir. Her yemek çeşidinin yanında lahana, kızarmış muz ve siyah fasulyeli pilav getirilmesi dikkat çekicidir. Mojito olarak adlandırılan Rom ile yapılan Küba’nın meşhur içkisi tadına bakılması gereken bir lezzettir.
Havana Para Birimi 
Havana'nin para birimi Yerel Küba Pezosu(CUC)'dur. Döviz bürolarında bozdurabilirsiniz.
Havana Resmi Dili
Havana'nin resmi dili İspanyolca'dır. 
Havana Şehir İçi Ulaşım
Havana şehir içi ulaşımı otobüsler ile rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Bunun yanı sıra kullanabileceğiniz özel taksilerde mevcuttur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder