10 Haziran 2016 Cuma

Stuttgart Uçak Bileti

Stuttgart Uçak Bileti

Stuttgart, Almanya'nın altıncı büyük şehri, Baden-Württemberg eyaletinin başkenti ve en büyük belediyesi, Stuttgart vilayetinin (Regierungsbezirk) merkezi. Stuttgart Almanya'nın ticarette en aktif şehridir. 31 Aralık 2010 itibariyle nüfusu 606.588. 
 
Almanya'daki büyükşehirler arasında en dağlık olandır. Stuttgart Üniversitesi ve Hohenheim Üniversitesi, bu şehirde yer almaktadırlar. Neckar nehri Stuttgart ile 1905'te birleşen Bad Cannstatt semtinden geçer, semtin içinde bir kaplıca bulunur. 
Ayrıca Türklerin en yoğun yaşadığı bölge yine Bad Cannstatt semtidir. Stuttgart ilçesinde Porsche, Mercedes-Benz, Bosch, SAP gibi dünyaca ünlü dev şirketlerin genel merkezleri yer almaktadır.

 
Stuttgart'da Gezilecek Yerler Tarihi ve Turistik Mekanlar
 
Altes Schloss (Eski Şato/Saray)
Neues Schloss (Yeni Şato/Saray)
Schlossplatz Meydanı
Ludwigsburg Sarayı
Solitude Sarayı
Sanat Müzesi
Mercedes Benz Müzesi
Porsche Müzesi
Johanneskirche Kilisesi
Wilhelma Hayvanat ve Botanik Bahçesi

 
Stuttgart'da Ne Yenir ?
 
Stuttgart usulü erişte ve Maultaschen'in (içi dolgulu, hamur kareler) tadına bakabilirsiniz. Rohracker ve Trollinger gibi yerel şarapları tatmayı da unutmayın.
 
Stuttgart Para Birimi 
 
Stuttgart para birimi Euro(EUR)'dır. Döviz bürolarında bozdurabilirsiniz.
 
Stuttgart Resmi Dili
 
Stuttgart'ın resmi dili Almanca'dır. 

 
Stuttgart Şehir İçi Ulaşım
 
Toplu taşıma araçları ile şehir içinde çok sayıda yere ulaşılabilinir. Özellikle raylı sisteme dayalı toplu taşıma ile her yere ulaşım sağlanabilir. Ulaşımda kullanabileceğiniz özel taksilerde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder