9 Haziran 2016 Perşembe

Buenos Aires Uçak Bileti

Buenos Aires Uçak Bileti

Buenos Aires Arjantin'in başkenti ve São Paulo'dan sonra Güney Amerika'nın ikinci büyük kentidir. İspanyolca da "Güzel Havalar" anlamına gelen ve Arjantin'in en büyük kenti olan Buenos Aires, aynı zamanda Güney Amerika'nın da en büyük kentlerinden biridir. 
 
2001 nüfus sayımına göre kentte 2.776.234 kişi yaşamasına karşın, bu sayı çevresindeki varoşlar da hesaba katıldığında 12 milyonu geçer.
 
Kentte yaşayanların çoğunluğu İspanyol ve İtalyan kökenli olmakla birlikte, azımsanmayacak oranda Arap, Musevi, Gürcü, Ermeni, Çin ve Kore kökenliler de bulunur. En yaygın din Katolik Hristiyanlık, resmi dili ise İspanyolca'dır.

 
Buenos Aires'de Gezilecek Yerler Tarihi ve Turistik Mekanlar
 
Plaza del Mayo, başkanlık sarayı Casa Rosada, Metropolitan Katedrali, akustiği ile ünlü Teatro Colon, gösterişli Recoleta Mezarlığı, Modern Sanat Müzesi (MALBA), sanat galerileri ve kafelerle dolu Puerto Madero, renkli gecekonduları ile La Boca.
 
Buenos Aires'de Ne Yenir ?
 
Et dayalı bir mutfak kültürü olan Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te sizi, birbirinden lezzetli etler, kremalı ve sütlü tatlı çeşitleri bekliyor. Leziz parillada eti, poğaçayı andıran "Empanadas", dondurmalı pancake "Dulce de Leche", et yemeği "Milanesa"ve "Asado"tatlı çörek "Facturas", biskuvi arasına konulan çikolata puding "Alfajores", dondurma çeşitleri.

 
Buenos Aires Para Birimi 
 
Buenos Aires'in para birimi Arjantin Pezosu'dur. Döviz bürolarında bozdurabilirsiniz.
 
Buenos Aires Resmi Dili
 
Buenos Aires'in resmi dili İspanyolca'dır. 
 
Buenos Aires Şehir İçi Ulaşım
 
Buenos Aires şehir içi ulaşımda toplu taşıma; metro ve otobüs ile sağlanır. Bunun yanı sıra kullanabileceğiniz özel taksilerde mevcuttur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder