6 Haziran 2016 Pazartesi

Kahire Uçak Bileti

Kahire, Mısır'ın başkenti, Arap dünyası ve Afrika'nın en büyük kenti. Büyük bölümü Nil Nehrinin doğu kıyısında, nehrin Reşid ve Dimyat kollarına ayrıldığı noktanın biraz aşağısında yer alır. 1300 yılı aşkın süredir aynı alanda, aynı adla yer alan kent, Doğu ve Batı'nın, eski ile yeninin gelişigüzel bir bileşimini yansıtır. 
 
Şehrin ismi Mısırlılar tarafından çoğu kez ülkenin ismi olan Arapça Misru, Mısır Arapçası Masr olarak adlandırılır.
 
Kahire, şehir merkezinde 7.9 milyon, banliyöleriyle birlikte toplam 20 milyona yakın bir nüfusa sahiptir. Kahire Mısır ve çevre ülkelerinin politik, ekonomik ve kültürel merkezi konumundadır. Mısır hükümeti, parlamentosu, devlet daireleri ve diplomatik temsilciliklerin birçoğu Kahire'de bulunmaktadır.
 
Kahire barındırdığı birçok üniversite, yüksek okul, tiyatro, müze ve anıtlarıyla ülkenin atardamarı konumundadır. Eski Kahire, 1979 yılından beri UNESCO Dünya Mirası listesi'nde bulunmaktadır. Kahire Müzesi, Piramitler bölgesi, Nil Nehri civarı turistlerin rağbet ettikleri önemli mekanlardandır.

 

Kahire'de Gezilecek Yerler Tarihi ve Turistik Mekanlar
 
Al Azhar Cami
Baron Sarayı
Gayer Anderson Müzesi
Han El Halili Pazar
Kahire Kalesi
Kahire Kulesi
Kahire Müzesi
Giza Piramitleri
Sfenks
Zoser Piramidi
 
Kahire'de Ne Yenir ?
 
Bezelye ve fasulye püresi ile yapılan "Fuul", koyun eti yemeği "Şıvarma", kızarmış soğanlı nohut ezmesi "Falafel", hamur, domates sosu, mercimek, nohut, soğan, pirinçten oluşan yemek "Kushari", kızarmış ekmek, et suyu, sirke,sarımsak ve piriçle servis edilen "Fatta", künefe.
 
Kahire Para Birimi 
 
Kahire'nin para birimi Mısır Poundu'dur. Döviz bürolarında bozdurabilirsiniz.
 
Kahire Resmi Dili
 
Kahire'nin resmi dili Arapça'dır. 
 
Kahire Şehir İçi Ulaşım
 
Kahire şehir içi ulaşımda toplu taşıma; otobüs ve metro ile sağlanır. Bunun yanı sıra kullanabileceğiniz özel taksilerde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder