3 Haziran 2016 Cuma

Sağlıklı Uçuş için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı Uçuş için Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Herhangi bir sağlık sorunu olan yolcuların, uçuş sırasında bir problem yaşamamaları için uçuş öncesinde mutlaka bir doktora danışmaları gerekmektedir.
 
  • Kendilerini iyi hissetmeyenlerin,
  • Son zamanlarda bir hastalık geçiren, ameliyat olan veya herhangi bir kaza geçirenlerin,
  • Tedavi olmak için veya hastalık nedeniyle seyahat edenlerin,
  • Seyahat esnasında oksijen veya herhangi bir tıbbi cihaza gereksinim duyacak olan yolcuların doktorlarından uçmalarında sakınca olmadığına dair bir rapor almaları gerekmektedir. 
 
2. Seyahat öncesinde yaptırılması zorunlu aşılar ihmal edilmemelidir.
 
Çocukluk döneminde yaptırılması zorunlu olan aşıların yanı sıra belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşıların da eksiksiz olarak yaptırılması gerekmektedir. Bulaşıcı hastalıklara karşı korunma ve sorunsuz bir seyahat için bu son derece önemlidir. 
 
Gideceğiniz ülkeye göre yaptırmanız gereken aşılar ve seyahat sağlığı ile ilgili diğer bilgilere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:
 
 
Seyahatten en az 6 hafta önce doktorunuza danışıp yaptırmanız gereken herhangi bir aşı olup olmadığını ve sağlığınızla ilgili başka bir önlem almanız gerekip gerekmediğini öğrenmenizi tavsiye ederiz.
 
3. Uçak tutması problemi olan yolcuların koltuk rezervasyonu yaparken pencere kenarında veya kanat üzerinde bir koltuk seçmeleri önerilmektedir.
 
4. Düzenli ilaç kullanan yolcuların ilaçlarını el bagajlarında taşımaları ve seyahatleri sırasında ulaşmaları kolay bir yerde muhafaza etmeleri gerekmektedir.
 
Bu, acil bir durumda müdahale edecek sağlık profesyonellerine yol göstermesi açısından da önemlidir.
 
5. Yolcuların geniş, rahat kıyafetler ve daha önce kullanılmış olan sıkmayan ayakkabılar giymeleri tavsiye edilmektedir.
 
Özellikle uçuş süresi fazla olan seyahatlerde uzun süreli hareketsizlik durumunda oluşabilecek dolaşım problemlerini önlemek açısından bu tavsiye önemlidir.
 
6. Uçuş esnasında yolcuların önlerindeki koltuğun altına bir şey koymamaları önerilmektedir.
 
Ayakların hareket alanını daraltacak durumlar kan dolaşımında kısıtlamalara yol açacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder